SPRINGERLE to znane na całym świecie bożonarodzeniowe ciasteczka z Bawarii.
Są bialutkie, mają misterne wzorki i zapach anyżu.
Ciasteczka wykonałam przy użyciu ozdobnych foremek,
które ostatnio prezentowałam na blogu.
Dziś, specjalnie dla Was przepis - jak wykonać takie ciasteczka.
Możecie go pobrać ze strony UHK Gallery
a prezentuje się dokładnie tak, jak na zdjęciach poniżej :)
Pozdrawiam :)
Piękne, jak zawsze, zdjęcia! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJejku, jakie fantastyczne!!!
OdpowiedzUsuńREWELACJA!!! CUDOWNA oprawa! A gdzie zdobyłaś te foremki jeśli można zapytać? :-)
OdpowiedzUsuńPiękne są i świątecznie się zrobiło już całkiem. Dziękuję:)
OdpowiedzUsuńZjawiskowe zdjęcia, wspaniały pomysł i dzieki za przepis :*
OdpowiedzUsuńCiasteczka wyglądają smakowicie i pięknie, jeszcze nigdy nie widziałam podobnych foremek, są genialne!!! :)
OdpowiedzUsuńCudeńka, szkoda byłoby je schrupać tworzą przepiękną dekorację:-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
ale czad,wyglądają jakby były gipsowe :))
OdpowiedzUsuńU ciebie wszystko jest takie piękne! Niesamowite te foremki, przeurodne zdjęcia, a te ciacha to już bomba!
OdpowiedzUsuńPiękne!
OdpowiedzUsuńZastanawiam się tylko, jak to wyszło, że te ciasteczka są takie białe? A nie mogę odczytać przepisu na blogu UHK Gallery (żeby z niego coś wywnioskować), bo jest w formacie zip...