środa, 19 grudnia 2012

pieczemy springerle

SPRINGERLE to znane na całym świecie bożonarodzeniowe ciasteczka z Bawarii. 
Są bialutkie, mają misterne wzorki i zapach anyżu. 
Ciasteczka wykonałam przy użyciu ozdobnych foremek,
które ostatnio prezentowałam na blogu.
Dziś, specjalnie dla Was przepis - jak wykonać takie ciasteczka.
Możecie go pobrać ze strony UHK Gallery
a prezentuje się dokładnie tak, jak na zdjęciach poniżej :)
 








Pozdrawiam :)

10 komentarzy:

  1. Piękne, jak zawsze, zdjęcia! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejku, jakie fantastyczne!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. REWELACJA!!! CUDOWNA oprawa! A gdzie zdobyłaś te foremki jeśli można zapytać? :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne są i świątecznie się zrobiło już całkiem. Dziękuję:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjawiskowe zdjęcia, wspaniały pomysł i dzieki za przepis :*

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasteczka wyglądają smakowicie i pięknie, jeszcze nigdy nie widziałam podobnych foremek, są genialne!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudeńka, szkoda byłoby je schrupać tworzą przepiękną dekorację:-)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. ale czad,wyglądają jakby były gipsowe :))

    OdpowiedzUsuń
  9. U ciebie wszystko jest takie piękne! Niesamowite te foremki, przeurodne zdjęcia, a te ciacha to już bomba!

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne!
    Zastanawiam się tylko, jak to wyszło, że te ciasteczka są takie białe? A nie mogę odczytać przepisu na blogu UHK Gallery (żeby z niego coś wywnioskować), bo jest w formacie zip...

    OdpowiedzUsuń